Kovinska podkonstrukcija

Obešene stropne obloge uporabimo npr. takrat, ko je treba znižati velike prostorske višine, ali integrirati obstoječe instalacijske vode ali izstopajoče nosilne konstrukcije v votli del stropa.

 
Maksimalni pritrdilni razmaki pri montaži obešene kovinske podkonstrukcije (stropni C-profili 60/27) in enoslojno oblogo iz Knauf mavčnih plošč 12,5 mm.
Maximale Befestigungsabstände bei der Montage auf abgehängter Metallunterkonstruktion (CD-Profile 60/27) und einlagiger Beplankung mit Knauf Bauplatten 12,5 mm.
 
 
 
Obešalno višino (višina stropa) označimo in stropni U-profil pritrdimo s primernimi vijaki in zidnimi vložki (razmak med vložki 50 cm).
 
Pritrditev z žico zanko na nosilni strop
Befestigung von Draht und Öse an der Rohdecke
 
 
 
Na nosilni strop označimo pritrdilne točke in nanj s primernimi vijaki in vložki pritrdimo žico z zanko.
 
Ankerfix obešalo potisnemo na žico z zanko. Nosilni profil (stropni C-profil) obesimo v obešalo in ga fiksiramo s pomičnim jezičkom. Po višini poravnamo profile s pomikom obešala na žici z zanko.
 
Pritrditev montažnih profilov (stropnih C-profilov) s križnimi spojniki na nosilne profile
Befestigung der Montageprofile (CD-Profile) durch Kreuzverbinder mit den Tragprofilen
 
 
 
Zatem montažne profile (stropne C-profile) spojimo z nosilnimi profili s pomočjo križnih spojnikov. Pred pritrditvijo obloge je treba paziti na to, da je podkonstrukcija popolnoma poravnana. Knauf mavčne plošče 12,5 mm pritrdimo z vijaki (12,5 mm) na montažne profile, pri čemer morajo vzdolžni robovi plošč ležati prečno na montažne profile.
 
Stiki med ploščami morajo biti zamaknjeni, plošče pa montirane tesno skupaj. Plošč na stropni U-profil ne pritrjujemo.
 
Pritrditev Knauf mavčnih plošč 12,5 mm s Knauf vijaki (25 mm) na montažne profile.
Montage der Knauf Bauplatten 12,5 mm mit Knauf Schnellbauschrauben (25 mm) an die Montageprofile.